40. ročník HAPO, to byla óda na fotbal

08.07.2017 14:13

První červencový víkend se konal ve sportovním areálu v Havlovicích 40. ročník fotbalového turnaje HAPO. Pořadatelé pojali toto jubileum jako velkou, nejen fotbalovou, oslavu. Ta se stoprocentně vydařila. Pro stovky malých i velkých diváků byl vedle fotbalu připraven bohatý doprovodný program. Létalo se vrtulníkem, soutěžilo v netradičních sportech (fotbal pool, fotbal v koulích). Děti si vyzkoušely řadu herních disciplín v rámci dne s Toulavým batohem. V areálu nabízeli své výrobky regionální výrobci. Byl zde i simulátor dopravní nehody a výstava historických motocyklů. Diváci si zde mohli půjčit koloběžky nebo shlédnout v akci RC modely truck kamionů. Zdařilá byla také exibiční vystoupení mistra světa ve vzpírání Petra Hrona nebo akrobata Másla na slack line nad řekou. Součástí akce byla i bohatá tombola s hlavní cenou leteckým zájezdem do Egypta. Sobotní večer navíc zpestřila divadelní scénka ala Ivánku, kamaráde, ve které došlo k pranýřování nešvarů v našem současném fotbale. Večer plný hudby a veselí gradoval při nádherném ohňostroji. Zdařilou finálovou neděli podpořili svými výkony i fotbalisté přímo na hřišti. Atmosféra závěrečných zápasů si v ničem nezadala s finálem ligy mistrů, ME nebo MS. Před finálovým zápasem přiletěl až na hrací plochu vrtulník. Z něho vystoupil čestný host turnaje, prvoligový hráč a trenér Karel Havlíček v doprovodu havlovického vodníka. Poté za zvuků znělky Champions league nastoupili na hřiště hráči, doprovázeni malými fotbalisty. Při následné státní hymně v podání Evy Matouškové se málokdo ubránil lehkému dojetí. Ještě intenzivnější pocity štěstí zažívali vítězové po skončení dramatického finále. Pro všechny zúčastněné bylo vyvrcholení 40. ročníku HAPO zážitkem, na který budou určitě dlouho vzpomínat.

 

1. Semifinále:

Cuba Libre                       –                        Atletico          5 : 0
Matějka 2, Hofman, Tobiáš, Brutovský
 
2. semifinále:
Podluží               -              Švery           1 : 2
Chudárek                          Hrdina, Polák
 
O 3. místo:
Podluží            -          Atletico 2 : 0
Šenk, Pospiš
 
Finále:
Švery - Cuba Libre 0 : 0, po prodloužení (PK 6: 5)
 
Ve 40. ročníku nastoupilo 34 mužstev z Česka, Polska a Slovenska, bylo odehráno 80 zápasů a včetně jedenácti finálových penalt vstřeleno 383 branek.
 
Konečné pořadí:
Švery Team Trutnov
Cuba Libre Trutnov
SPT Podluží
Atletico Chuligán Dobruška
Jalapeňos Hradec Králové
HAFA Havlovice
Chadži Jelenija Gora
Red Castle Červený Kostelec
 
Nejlepší hráč: Levčík Patrik, SPT Podluží (reprezentant ČR v malém fotbale, vícemistr Evropy a nejlepší hráč a střelec Mistrovství Evropy 2017).
Nejlepší střelec: Pospiš Tomáš, SPT Podluží (4 branky)
                              Matějka Jakub, Cuba Libre (4 branky)
Nejlepší brankář: Pelc Michal, Cuba Libre
 
Celý turnaj rozhodovali rozhodčí Říha, Pilný a Mlynář.
 
Velké poděkování patří všem pořadatelům, sponzorům, fotbalistům, rozhodčím, divákům, kterých bylo téměř 2000, i obsluze v prodejních stáncích za zdárné zvládnutí jubilejního 40. ročníku HAPO.